Kamnik se lahko s ponosom uvršča med slovenske nogometne stoletnike, saj ima bogato zgodovino, ki se še danes odraža v uspehih lokalnega nogometnega kluba, NK Kamnik. Na Prohinarjevem travniku v Kamniku, današnji lokaciji športne dvorane, so se že leta 1920 pretežno dijaki in študenti predajali strastem nogometa. Ta strast se je kmalu preoblikovala v organizirano delovanje, ko je konec istega leta skupina nadarjenih nogometašev ustanovila Športno-nogometno društvo Kamnik. Tako se je nogomet institucionalno zakoreninil v mestu, ki je v najboljših časih gostil kar tri nogometne klube. V obdobju 80. let je blestel Nogometni klub Stol, ki se je celo nekaj sezon preizkušal v 1. slovenski ligi.

V članku, ki ga je pripravil izkušeni športni novinar Rok Tamše, smo raziskali zgodovino kluba in sledili njegovim uspehom. Tamševo delo je prineslo sveže vpoglede in zanimive zgodbe, ki so poudarile pomembnost nogometa v Kamniku. Sodelovanje z Rokom Tamšetom ni bilo prvič, saj smo že preteklo leto z njim odkrivali zgodovino kluba in sledili njegovim uspehom. Tamše je znal ujeti dušo kluba ter poudariti ključne trenutke in osebnosti, ki so zaznamovale pot Kamniškega nogometa.

V članku se je zahvalil številnim športnikom in udeležencem prireditve športnik leta 2023, ki so s svojimi dosežki dodali sijaj lokalnemu športu. Posebno čestitko je namenil Jožetu Arku za dolgoletno prizadevanje in delovanje v športu. Arkovo priznanje je potrditev predanosti in srčnosti, ki ju je vložil v razvoj nogometa v Kamniku. Hvaležni smo tudi za sodelovanje Jožeta Arka v članku, saj je z izkušnjami in znanjem dodal globino opisu kamniškega nogometa. Njegova zgodba je del večje pripovedi o strastnih ljudeh, ki so soustvarjali uspehe nogometa v Kamniku.

#gremonaprej ostaja geslo, ki vzpodbuja k nadaljnjemu trudu in uspehom. Kamniški nogomet se dviguje in s ponosom gledamo naprej v prihodnost, ki bo prinesla še več nogometnih zgodb, strastnih navijačev ter uspehov na in izven igrišča. Hvala vsem, ki ste soustvarjali to zgodbo!

Link do članka: https://www.delo.si/sport/nogomet/v-80-letih-so-v-kamniku-padali-tudi-prvoligasi/