Mladi nogometaši so se, v organizaciji Nogometnega kluba Kamnik, v športnem parku Virtus pomerili na prvem otroškem Miklavževem nogometnem turnirju, za katerega se organizatorji nadejajo, da bo postal tradicionalen.

V soboto, 9. 12. 2023, se je v športnem parku Virtus odvijal prvi otroški Miklavžev nogometni turnir za katerega si želimo, da bi postal tradicionalen.

Turnir je bil zamišljen bolj v sproščenem, netekmovalnem duhu, saj je bil namenjen predvsem druženju, spoznavanju, zabavi in zaključku letošnjega leta.

Kljub hladnemu vremenu in načeloma netekmovalni naravnanosti turnirja, pa so mladi nogometaši turnir vzeli zelo resno, samo dogajanje pa je bilo pospremljeno tudi z bogatim spremljevalnim programom, tako da so uživali tudi obiskovalci.

Turnir je uspel in naslednji bo še boljši.

Na dogodku je nastopilo približno 200 mladih nogometašev in nogometašic, ki so pokazali pravega ekipnega duha. Veseli so bili pokalov in diplom, ki so jih zasluženo pridobili na turnirju. Prav tako so se razveselili tudi prihoda sv. Miklavža, ki je vse tekmovalce nagradil s prisrčnim darilom in pokazal, da ceni njihovo prizadevanje, sodelovanje in zdrav način življenja.

Zahvaljujemo se vsem, ki  ste nam na kakršen koli način pomagali pri izvedbi turnirja, zahvala pa gre tudi podžupanji Romani Učakar, ki je bila nad dogodkom vidno navdušena, za obisk.

Hvala tudi klubom, ki so se odzvali na povabilo, še zlasti velika hvala pa vsem staršem in prostovoljcem, ki ste nesebično sodelovali pri izvedbi dogodka. S tem ste namreč pokazali, da je v slogi moč, in da je tovrstna zagnanost ključna za nadaljnji razvoj kluba, še posebej pri delu z mladimi nogometaši.

V prihodnje bomo otrokom omogočili še boljše pogoje za njihov razvoj ter boljšo prihodnost, saj je za nas vsak član pomemben. S ponosom in predanostjo strmimo k temu, da otroke izobražujemo v pravem športnem duhu ter dajemo poudarek na skupnem ekipnem sodelovanju.

Nogomet je ekipni šport in samo skupaj lahko otrokom ponudimo nekaj, kar bo za njih postalo nepozabno. Po pandemiji in kolektivnem družbenem zapiranju se v nogometnem klubu Kamnik trudimo otrokom vrniti čim več zamujenih aktivnosti in izkušenj.

V imenu kluba, celotne nogometne šole, predvsem pa vseh otrok se vam še enkrat  zahvaljujemo za obisk in vso podporo.

Še višje in še bolj odločneje bomo stopali naprej, kajti Kamnik potrebuje dober nogometni klub in dober nogometni klub potrebuje mesto Kamnik.

NK Kamnik