V sobotnem popoldnevu, obdanim z bučnim aplavzom približno 150 navijačev, je stadion v Kamniku postal prizorišče dramatičnega 23. kroga 1. RL lige. Kljub odsotnosti petih standardnih igralcev, je domača ekipa z neomajno voljo in srčnostjo uspela izbojevati dragoceno točko.

Zmaga je bila na dosegu roke, a neuspešno izvedena enajstmetrovka in dve vratnici, sta odnesli sanje o popolnem izkupičku. Vendar pa ni vse v zmagah; pravo zmago predstavlja neustrašen duh ekipe, ki se je izkazal v vsakem trenutku tekme.

Posebno pohvalo si zaslužita dva mlada leva iz mladinskega pogona, šestnajstletnika Gorinjac in Kotnik, ki sta s svojo samozavestjo in nadarjenostjo več kot uspešno branila barve Kamnika. Njuna predstava na igrišču je bila več kot zgolj igra; bila je izrazita izjava, da prihodnost kamniškega nogometa stoji na trdnih temeljih.

Ta tekma ni bila le športni dogodek, ampak tudi simbol vztrajnosti in upanja. Ko se zdi, da so vse možnosti proti tebi, je prav borbenost tista, ki piše zgodbe o uspehu. Kamniški nogometni klub je s to tekmo dokazal, da je pravi bojevnik ne glede na okoliščine, in da je vsaka ovira le še en korak na poti do veličine.