Mlade rakete (selekcija U7) so se z nasmehom na obrazu podale na turnir, ki so ga organizirali v nogometnem klubu Litija, in to se je pokazalo v odlični igri vseh tekmovalcev. V skupinskem delu so nastopali v zahtevni skupini, saj so merili z ekipami Fenix-a, Rudarja Trbovlje ter domačinov iz Litije.

Samo z enim prejetim golom v lastni mreži in sedmimi v nasprotnikovi, so suvereno osvojili prvo mesto v skupinskem delu in šli brez poraza v izločilne boje.

V izločilnih bojih so se najprej srečali z ekipo Vrhnike – ZLATI. Z borbeno in lepo igro vseh igralcev so si z rezultatom 3:0 priborili čertfinale.

Tam jih je pričakala druga ekipa Vrhnike Vrhnika – ČRNI. Na tej tekmi je bila igra veliko bolj odprta in napadalna, čemur pritrjuje tudi rezultat 6:3 in uvrstitev v polfinale. V polfinalu so se pomerili z ekipo Litija – BELI. Posest žoge in igra je bila v kamniških nogah, vendar žoga ni želela v nasprotnikovo mrežo. Proti koncu tekme se je zgodil padec koncentracije in žoga se je na žalost zakotalila v mrežo kamniških nadobudnežev. Za spremembo rezultata je zmanjkalo časa in prvi poraz je pomenil boj za tretje mesto.

V boju za tretje mesto so se pomerili še z drugo domačo ekipo Litija – ZLATI. Obe ekipi sta prikazali odlično igro in si pripravili kar nekaj priložnosti, vendar nobeni ni uspelo zatresti nasprotne mreže v rednem delu. Zato so o tretjem mestu odločali prosti streli na prazen gol iz nasprotne strani igrišča. Žreb je odločil, da prva strelja ekipa Kamnika. Vsaka ekipa je izvedla dva kazenska udarca in bolj zbrani so bili naši upi, ki so osvojili končno 3. mesto z rezultatom 1:0.

Slavje pa ni trajalo dolgo v noč, saj se je večina igralcev te ekipe že naslednji dan udeležila ligaškega turnirja selekcije U8, ki se je odvil na igrišču z umetno travo Virtus. Poleg domače ekipe, so se turnirja udeležile še ekipe NK Trbovlje, NK Jezero Medvode in NK Krka Novo mesto.

Vse ekipe so prikazale zanimiv, raznolik nogomet z veliko kreativnosti v sami igri. Nekaterih prodorov, akcij ter uspešno izvedenih prostih strelov, se ne bi sramovali niti naši reprezentanje, ki bodo našo državo zastopali na prihajajočem evropskem prvenstvu.. Na koncu so bili zmagovalci vsi, ki so se turnirja udeležili, saj je zmagal Fair play in ekipni duh vseh ekip.

S takšnim delom naprej v vseh selekcijah, se za nogomet na kamniškem zagotovo ni za bati.