Medtem, ko je članska ekipa po zaključku prvenstva že na počitnicah in se počasi že spogleduje z novo sezono, so mlajše selekcije še vedno aktivne. Sodelovale so na turnirju Crikvenica Cup 2024!

Izbrane selekcije nogometnega kluba Kamnik so se v petek, 7. junija 2024, odpravile na Hrvaško, kjer so se udeležile močnega mednarodnega turnirja Crikvenica Cup 2024. Na turnirju, ki je potekal od 7. do 9. junija, je nastopilo preko 120 klubov oziroma 350 ekip iz več kot desetih držav. To je bila za mlade nogometaše iz Kamnika odlična priložnost, da se pomerijo z vrstniki iz različnih okolij in naberejo nekateri prve, drugi pa nove mednarodne izkušnje.

Na turnirju so sodelovale selekcije U8, U10, U11, U13 in U15, oziroma 6 trenerjev in 65 igralcev našega kluba. Vodstvo kluba je prepričano, da so fantje in dekleta odlično zastopali barve kluba in mesta Kamnik ter dosegli dobre rezultate. Trenerji so bili z igro svojih varovancev zelo zadovoljni. Ponosni so na njihov napredek, timski duh in borbenost. Tudi navijači, ki so spremljali turnir v Crikvenici (ni jih bilo malo), so bili navdušeni nad predstavami Kamniških nogometašev.

Turnir Crikvenica Cup je bila odlična priložnost za mlade nogometaše, da se preizkusijo v mednarodni konkurenci in pokažejo svoje talente. V vsaki selekciji je sodelovalo od 40-50 ekip razdeljenih v več skupin. Vse naše selekcije so bile do zadnjega kroga v igri za napredovanje, kjer je bilo glede na število ekip zelo malo prostora. Selekcija U11 z dvema zmagama in neodločenim izidom v skupinskem delu žal zaradi gol razlike ni napredovala. Selekciji U13 in U15 sta v skupinskem delu dosegli dva remija in poraz. Tudi sslekcija U8, najmlajši mamuti, so se hrabro borili in pustili srce na terenu. Selekciji U10 pa je ta preboj uspel. Po zmagi nad ljubljansko Svobodo s 3:0 in zmagi nad NK Zaprešič s 4:0 jih je v skupinskem delu ustavila le ekipa NŠ Zabok z 2:1. Z drugim mestom in dobro gol razliko so se uvrstili med najboljših 16, kjer pa jih je v 1/8 finala izločila z minimalnim rezultatom 1:0, GSNK Mladost Petrinja iz Hrvaške. Fantje in dekleta pa so poleg bogatih tekmovalnih izkušenj pridobili še dodatna poznanstva in utrdili medsebojni ekipni duh. Popolnoma vsi udeleženci pa so se vrnili polni novih in pozitivnih izkušenj in z nasmehom na obrazu. Ponosni smo na svoje igralce in jim želimo, da bi še naprej s ponosom zastopali Kamniški grb.

Nogometni klub Kamnik se iskreno zahvaljuje vsem sponzorjem, ki so omogočili udeležbo na turnirju, vsem našim trenerjem za trud, staršem in sorodnikom pa za korektno navijanje in nesebično podporo ter vsem ostalim, ki so bučno podpirali naše junake.

#mismoKamnik

#enklubenponos

Rok Grzinčič, NK Kamnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja